EHBO-app door het Rode Kruis

EHBO-app door het Rode Kruis en 2DIGITS: jouw uitgebreide EHBO-gids binnen handbereik!

Rode Kruis - EHBO app

EHBO-app door het Rode Kruis en 2DIGITS: jouw uitgebreide EHBO-gids binnen handbereik!

Het Rode Kruis is een non-profitorganisatie die hulp en ondersteuning biedt aan mensen in nood. De organisatie heeft een lange geschiedenis van het aanbieden van EHBO-opleidingen en certificeringsprogramma’s en heeft onlangs een app ontwikkeld om toegang te bieden tot EHBO-kennis en -middelen. De uitdaging voor het Rode Kruis was om een app te creëren die EHBO-kennis toegankelijker zou maken voor het grote publiek, terwijl ervoor werd gezorgd dat de verstrekte informatie nauwkeurig en actueel was.

Uitdaging

Het Rode Kruis realiseerde zich dat veel mensen geen gemakkelijke toegang hadden tot EHBO-kennis en vaak niet wisten wat ze moesten doen in geval van een noodsituatie. De uitdaging was om een app te creëren die nauwkeurige en actuele EHBO-informatie aan het grote publiek zou bieden, op een manier die gemakkelijk te begrijpen en toegankelijk was.

Win een technische scan t.w.v. €2.500,-

Benieuwd op welke punten jouw website, webshop of platform nog te verbeteren is? Schrijf je in en laat onze technische experts een audit uitvoeren waar concrete actiepunten uitrollen!

EHBO AppBanner

Oplossing

2DIGITS, een Nederlands digitaal bureau, werd door het Rode Kruis ingeschakeld om de EHBO-app te ontwikkelen, een uitgebreide EHBO-gids die voor iedereen toegankelijk is. De app biedt stapsgewijze instructies voor een breed scala aan EHBO-scenario’s, waaronder hoe te reageren op hartaanvallen, beroertes en verstikkingsincidenten, en hoe reanimatie uit te voeren en een automatische externe defibrillator (AED) te gebruiken.

De app biedt ook real-time updates over EHBO-technieken en -praktijken, waardoor de verstrekte informatie altijd nauwkeurig en actueel is. De app is beschikbaar in zowel het Nederlands als het Engels, waardoor deze toegankelijk is voor een breder publiek.

Een van de unieke kenmerken van de EHBO-app is de interactieve quiz die gebruikers test op hun EHBO-kennis. Dit helpt om de informatie in de app te versterken en moedigt gebruikers aan om zelfverzekerder te worden in hun vermogen om te reageren op noodsituaties.

Technologie die we hebben gebruikt voor dit project

React Native

Prepr CMS

Figma

Conclusie

De door 2DIGITS ontwikkelde EHBO-app heeft de toegankelijkheid van EHBO-kennis voor het grote publiek aanzienlijk vergroot. De app is zeer succesvol geweest in het verstrekken van nauwkeurige en actuele EHBO-informatie in een toegankelijk formaat, en de interactieve quiz heeft geholpen om deze kennis te versterken. De app heeft positieve feedback gekregen van gebruikers, wat het potentieel aantoont van technologie om EHBO-onderwijs en -training te verbeteren. Het succes van de EHBO-app heeft de weg vrijgemaakt voor de implementatie van meer innovatieve oplossingen in de app, waarmee het potentieel van technologie om de volksgezondheid en veiligheid te verbeteren wordt aangetoond.

Als je de EHBO-app zelf wilt downloaden, kan dat via de volgende links: Android & iOS

Facts & Figures, 

  • De app biedt stapsgewijze instructies voor een breed scala aan EHBO-scenario’s, waaronder hartaanvallen, beroertes en verstikkingsincidenten, en hoe reanimatie uit te voeren en een automatische externe defibrillator (AED) te gebruiken.
  • De app is beschikbaar in zowel het Nederlands als het Engels, waardoor deze toegankelijk is voor een breder publiek.
  • De app biedt real-time updates over EHBO-technieken en -praktijken, waardoor de verstrekte informatie altijd nauwkeurig en actueel is.
  • De app bevat een interactieve quiz die gebruikers test op hun EHBO-kennis, wat helpt om de informatie in de app te versterken.
  • De EHBO-app heeft positieve feedback gekregen van gebruikers en is succesvol geweest in het verstrekken van nauwkeurige en actuele EHBO-informatie in een toegankelijk formaat.
  • De EHBO-apps zijn in de afgelopen 3 jaar meer dan 300.000 keer gedownload.

App laten ontwikkelen?

Wil je een app laten ontwikkelen? Bekijk onze uitgebreide app development pagina voor meer informatie over ons, onze werkwijze en de mogelijkheden.

App laten ontwikkelen?

Wil je een app laten ontwikkelen? Bekijk onze uitgebreide app development pagina voor meer informatie over ons, onze werkwijze en de mogelijkheden.

Overige projecten waar we trots op zijn