SPAR University’s React Native Mobiele App Verhoogt Klantloyaliteit, Stroomlijnt Processen en Stimuleert Groei

Het creëren van een op een app gebaseerde gemeenschap van studenten

Spar University is een winkelketen die winkels exploiteert in verschillende Nederlandse universiteiten en biedt studenten een scala aan producten zoals boodschappen, snacks, drankjes en schoolbenodigdheden. De missie van het bedrijf is om hoogwaardige producten en diensten aan te bieden tegen betaalbare prijzen om aan de behoeften van de studentengemeenschap te voldoen.

SPAR University's React Native Mobiele App Verhoogt Klantloyaliteit, Stroomlijnt Processen en Stimuleert Groei

Spar University is een winkelketen die winkels exploiteert in verschillende Nederlandse universiteiten en biedt studenten een scala aan producten zoals boodschappen, snacks, drankjes en schoolbenodigdheden. De missie van het bedrijf is om hoogwaardige producten en diensten aan te bieden tegen betaalbare prijzen om aan de behoeften van de studentengemeenschap te voldoen.

Echter, met de toenemende concurrentie in de detailhandel en veranderend klantgedrag, stond Spar University voor een aanzienlijke uitdaging om studentenklanten te binden en te behouden. Studenten hadden unieke behoeften en gedragingen, zoals een wens voor snelle, gemakkelijke en goedkope winkelervaringen.

In een poging om hun studentenklanten te binden en te behouden, begon het bedrijf aan een project om een mobiele app te creëren die kortingen, loyaliteitsbeloningen en een community voor studenten zou bieden. Het project werd ontwikkeld met behulp van React Native, een populair framework voor het bouwen van mobiele apps voor iOS en Android.

Technologie die we gebruiken voor dit project

React Native

Figma

.NET

Uitdaging

Spar University stond voor een grote uitdaging om hun studentenklanten te betrekken en te behouden, die unieke behoeften en gedragingen hadden. Studenten hadden vaak haast en zochten naar een snelle en gemakkelijke winkelervaring. Ze hadden ook beperkte budgetten en zochten naar manieren om geld te besparen op hun aankopen.

Naast deze uitdagingen waren studenten ook zeer digitaal vaardig en hadden hoge verwachtingen van de mobiele apps die ze gebruikten. Ze verwachtten dat de app gebruiksvriendelijk, snel en intuïtief zou zijn, met de mogelijkheid om snel producten te bekijken en aanbiedingen te vinden.

Om deze uitdagingen aan te pakken, moest Spar University een mobiele app creëren die niet alleen kortingen en loyaliteitsbeloningen zou bieden, maar ook een snelle, gemakkelijke en gebruiksvriendelijke winkelervaring zou bieden. De app moest worden ontworpen met het gedrag van studenten in gedachten en inspelen op hun behoefte aan snelheid, lage prijzen en gemak

Oplossing

Om de uitdaging aan te gaan, besloot Spar University een mobiele app te maken met React Native. De app bood een reeks functies om studenten te helpen geld te besparen en in contact te blijven met het merk. De app bevatte een loyaliteitsprogramma dat klanten beloonde met punten voor aankopen, die konden worden ingewisseld voor kortingen of andere beloningen. De app bevatte ook exclusieve deals en kortingen die alleen beschikbaar waren voor app-gebruikers.

Bovendien stelde de app Spar University in staat om hun processen te stroomlijnen door klanten in staat te stellen rechtstreeks vanuit de app te bestellen en te betalen voor hun aankopen. Dit verminderde de tijd die klanten in de winkel doorbrachten, waardoor hun algehele winkelervaring verbeterde.

Om een gevoel van gemeenschap onder studenten te bevorderen, bevatte de app ook functies zoals een chatfunctie waar gebruikers met elkaar konden communiceren, evenals integratie van sociale media en een nieuwsfeed die updates gaf over de nieuwste aanbiedingen en promoties.

Conclusie

De Spar University App is sinds de lancering in 2018 een groot succes. Het loyaliteitsprogramma, exclusieve aanbiedingen en gestroomlijnde bestel- en betaalprocessen van de app hebben studenten gestimuleerd om te blijven winkelen bij Spar University-winkels, wat resulteert in een verhoogde klantbehoud en verkoop. Met meer dan 50.000 downloads en een beoordeling van 4,5 sterren in de App Store, is de app goed ontvangen door studenten. Het succes van de app benadrukt het belang van het benutten van mobiele technologie om klanten te binden en te behouden in het concurrerende retaillandschap van vandaag.

Wilt u meer informatie over SPAR University? Bezoek hun website via www.sparuniversity.nl of download de app via: Android & iOS

 

Facts & Figures, 

  • De Spar University App is meer dan 50.000 keer gedownload.
  • De app heeft een beoordeling van 4,5 sterren in de App Store.
  • Meer dan 30.000 studenten hebben zich aangemeld voor het loyaliteitsprogramma van de app.
  • Tot nu toe zijn er meer dan 1 miljoen loyaliteitspunten verdiend.
  • De gemiddelde transactiegrootte is sinds de lancering van de app met 20% toegenomen.
  • De app heeft geholpen om de processen van Spar University te stroomlijnen en de wachttijden in de winkel te verkorten.

Andere projecten waar we trots op zijn