01.08.2023

<h1>10 redenen + stappenplan om te migreren van WooCommerce naar BigCommerce</h1>

Share this on
Yanick - Front-End Developer - with Pim

We gaan ontdekken hoe je jouw WooCommerce webshop moeiteloos kunt migreren naar een headless BigCommerce omgeving. We belichten niet alleen het gemak van deze migratie, maar ook de talloze voordelen die je te wachten staan. 

Ontdek de kracht van BigCommerce, de ultieme e-commerce oplossing. Lees ons verdiepende artikel

Laten we eerst maar even beginnen met een duidelijk overzicht van de voordelen van een Headless BigCommerce webshop

 1. Supersnelle laadtijden: Als headless oplossing kan BigCommerce jouw webshop aanzienlijk versnellen. De frontend en backend zijn losgekoppeld, waardoor jouw webshop razendsnel wordt geladen, wat resulteert in een betere gebruikerservaring en hogere conversiepercentages.
 2. Schaalbaarheid: BigCommerce is ontworpen om te schalen, wat betekent dat het jouw webshop gemakkelijk kan ondersteunen, ongeacht de grootte van jouw bedrijf of de toename van het aantal bezoekers en transacties.
 3. Verbeterde beveiliging: Als toonaangevend e-commerceplatform wordt BigCommerce voortdurend bijgewerkt om de nieuwste beveiligingsmaatregelen te implementeren. Dit betekent dat jouw klantgegevens en transacties veilig zijn.
 4. Flexibiliteit in frontend: Met headless BigCommerce heb je de vrijheid om de frontend van jouw webshop volledig aan te passen en te personaliseren. Hierdoor kun je een unieke en meeslepende merkervaring bieden.
 5. Mobile-first aanpak: BigCommerce heeft een mobile-first benadering, waardoor jouw webshop perfect wordt weergegeven op mobiele apparaten. Dit is van cruciaal belang, aangezien mobiele commerce steeds belangrijker wordt.
 6. Eenvoudige integratie van externe tools: Met de API-first benadering van BigCommerce kun je gemakkelijk externe tools en diensten integreren, zoals marketingautomatisering, e-mailmarketing en klantondersteuning.
 7. Uitgebreide app-marktplaats: BigCommerce heeft een rijke app-marktplaats met talloze extensies en integraties, waardoor je jouw webshop kunt uitbreiden met nieuwe functies en mogelijkheden.
 8. Verbeterde SEO-mogelijkheden: BigCommerce biedt geavanceerde SEO-mogelijkheden om jouw webshop beter vindbaar te maken in zoekmachines en organisch verkeer te stimuleren.
 9. Makkelijk onderhoud en updates: Doordat BigCommerce als een SaaS (Software as a Service) wordt gehost, worden technische onderhoudstaken en updates voor jou beheerd, zodat jij je kunt concentreren op het laten groeien van jouw bedrijf.
 10. Toekomstgericht en innovatief: Met BigCommerce heb je toegang tot de nieuwste technologieën en innovaties in de e-commerce wereld. Hierdoor blijf je altijd voorop lopen en kun je anticiperen op veranderende klantbehoeften.

Meer weten over hoe je BigCommerce implementeert?  Lees ons verdiepende artikel

Door jouw WooCommerce webshop te migreren naar een headless BigCommerce omgeving, zul je genieten van deze voordelen en jouw klanten een naadloze en boeiende winkelervaring bieden. Dit zal resulteren in hogere conversieratio’s, meer tevreden klanten en een winstgevendere online aanwezigheid voor jouw bedrijf.

In deze snel evoluerende digitale wereld is het essentieel voor ondernemers en product owners om te kiezen voor online oplossingen die flexibel, schaalbaar en efficiënt zijn. Headless ontwikkeling biedt aanzienlijke voordelen die u kunnen helpen concurrerend te blijven en de best mogelijke ervaring voor uw klanten te bieden.

React Native App Development

Stappenplan van WooCommerce naar BigCommerce

Zo’n migratie, dat duurt dan toch maanden? Nee hoor, hier hebben we een duidelijk stappenplan voor

Stap 1: Planning en Voorbereiding

Een succesvolle migratie begint met een gedegen planning en voorbereiding. Hier zijn enkele belangrijke stappen die je moet nemen:

 • Doelstellingen en vereisten: Identificeer de doelstellingen van jouw migratie. Wil je de laadtijden verkorten, de schaalbaarheid verbeteren, of nieuwe functies toevoegen aan jouw webshop? Definieer duidelijk de vereisten en doelen.
 • Team samenstellen: Stel een ervaren team samen met experts in WooCommerce, BigCommerce en frontend-technologieën. Een goed gecoördineerd team is cruciaal voor een soepele migratie.
 • Back-up en beveiliging: Maak een volledige back-up van jouw WooCommerce webshop om jouw gegevens te beschermen. Zorg ook voor de juiste beveiligingsmaatregelen tijdens het migratieproces.

Stap 2: Headless BigCommerce Omgeving Opzetten

Nu we klaar zijn voor de migratie, is het tijd om onze headless BigCommerce omgeving op te zetten:

 • Account aanmaken: Registreer je op BigCommerce en maak een account aan voor jouw nieuwe headless e-commerce platform.
 • Ontwerp en lay-out: Kies een responsief en conversiegericht thema voor jouw nieuwe webshop. Pas het aan om jouw merkidentiteit weer te geven en de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
 • API en Frontend Configuratie: Maak verbinding met de BigCommerce API en configureer de frontend van jouw nieuwe webshop. Hierdoor behoud je de volledige controle over het ontwerp en de interactie met jouw klanten.

Stap 3: Data Migratie

Nu we de omgeving hebben opgezet, is het tijd om de gegevens van jouw bestaande WooCommerce webshop te migreren:

 • Productgegevens: Exporteer alle productinformatie, inclusief afbeeldingen, prijzen en beschrijvingen, naar het nieuwe BigCommerce-platform.
 • Klantgegevens: Zorg ervoor dat alle klantgegevens, inclusief accounts, bestelgeschiedenis en betalingsinformatie, veilig worden overgedragen.
 • SEO-migratie: Vergeet niet om 301-redirects in te stellen om jouw SEO-ranglijst te behouden en omgeleide links van zoekmachines naar jouw nieuwe webshop te sturen.

Stap 4: Testen en Optimaliseren

Voordat we live gaan, is het essentieel om grondig te testen en optimaliseren:

 • Functionaliteit: Test de functionaliteit van jouw webshop grondig, inclusief het afrekenproces, de zoekfunctie en de productweergave.
 • Snelheid en Prestaties: Optimaliseer de laadtijden en snelheid van jouw nieuwe webshop om een vlotte winkelervaring te garanderen.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Vraag feedback van testgebruikers om de gebruiksvriendelijkheid van jouw webshop te verbeteren.

Stap 5: Lancering en Voordelen

Nu we de migratie hebben voltooid en onze webshop is geoptimaliseerd, is het tijd om te lanceren en te genieten van de vele voordelen:

 • Verbeterde prestaties: Dankzij het headless systeem geniet je van betere prestaties en laadtijden, waardoor klanten langer op jouw webshop blijven.
 • Schaalbaarheid: BigCommerce biedt de flexibiliteit om met jouw groeiende bedrijf mee te groeien zonder concessies te doen aan de prestaties.
 • Verhoogde conversies: Met een naadloze gebruikerservaring en snelle laadtijden zul je een toename van de conversieratio zien.
 • Toekomstgericht: Een headless BigCommerce omgeving geeft je de vrijheid om nieuwe technologieën en functies gemakkelijk te integreren naarmate ze op de markt komen.

Conclusie

Gefeliciteerd! Met succes heb je jouw WooCommerce webshop getransformeerd naar een krachtige headless BigCommerce omgeving. Jouw klanten zullen nu kunnen genieten van een verbeterde winkelervaring, terwijl jij vol vertrouwen voorbereid bent op toekomstige groei en innovatie. Bij 2DIGITS begrijpen we hoe cruciaal het is om voorop te blijven lopen in de competitieve wereld van e-commerce. Met onze expertise en toewijding zijn we er klaar voor om jouw bedrijf te helpen bij het overtreffen van jouw conversiedoelen en het betoveren van jouw klanten met een ongeëvenaarde winkelervaring. Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen bouwen aan de toekomst van jouw e-commerce succes!