14.08.2023

<h1>Even voorstellen: Front-End Developer Yanick</h1>

Share this on
Yanick - Front-End Developer - with Pim

Kun je iets over jezelf en je rol binnen het bedrijf vertellen?

“Ik ben Yanick en werk nu zo’n zeven jaar bij 2DIGITS. Tijdens mijn studententijd ben ik hier begonnen als bijbaan voor een paar uur per week. Op een gegeven moment moest ik afstuderen en stage lopen voor mijn thesis, gelukkig kon dat hier en daarna ben ik nooit meer weggegaan!

Tegenwoordig werk ik als Front-end Developer, in het begin eigenlijk alleen met WordPress. Na een tijdje kreeg ik dat onder de knie en wilde ik meer uitdaging, dus stapte ik over op React. Dat was best een uitdaging aangezien het natuurlijk een andere programmeertaal is. Maar zeker een leuke uitdaging! Dat was ongeveer twee jaar geleden. Daarom is het extra leuk om te zien dat het team zich steeds verder uitbreidt.’

Hoe lang werk je al bij Social Brothers en wat is je favoriete herinnering tot nu toe?

“In zeven jaar tijd zijn er veel mooie herinneringen gemaakt, dus wat is mijn favoriete herinnering is een lastige vraag! Ik moet de werkactie naar Italië zeggen. Twee weken in de zon werken en ’s avonds op pad met het team.’

Kun je ons vertellen over een project waar je aan hebt gewerkt en waar je trots op bent?

“Het project waar ik het meest trots op ben, is HTC. Tijdens dit project groeide ons team enorm. Als gevolg hiervan was dit het eerste project waar meer dan één ontwikkelaar tegelijkertijd aan werkte. Een heel andere manier van werken, maar leuker en beter om het samen te doen!’

Wat inspireert je om in deze sector te blijven werken?

“Het is een hele snelle sector die constant verandert. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het werken met computers en programmeren. Je moet de hele tijd blijven leren. Bijna dagelijks verschijnen er nieuwe ontwikkelingen, dus blijven zitten is geen optie.’

Welke vaardigheden heb je ontwikkeld tijdens je tijd bij het bedrijf en hoe hebben ze je geholpen in je carrière?

“Ik ben echt in het diepe gegooid bij 2DIGITS. Ik moest toen alles zelf doen en leren. Als je nu bij 2DIGITS begint, is dat heel anders, maar toen moest ik veel dingen zelf uitzoeken. Daarbij heb ik een groot aantal vaardigheden ontwikkeld, zoals het tonen van initiatief. Maar ook qua kennis; eerst via WordPress en daarna met React en TypeScript.”

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit en hoe houd je jezelf gemotiveerd en productief?

‘Ik begin altijd om 8.15 uur, iets eerder dan de rest. Ik vind het fijn dat ik rustig kan beginnen. Mijn collega’s beginnen rond 09:00 uur en dan beginnen we vaak met een stand-up van de projecten die lopen en wat we die dag gaan doen. Daarna ga ik aan de slag met de projecten en voor of na de lunch controleren we elkaars werk. Zo zijn we altijd op de hoogte van wat de ander doet en kunnen we eventuele fouten oplossen.’

Hoe zou je de bedrijfscultuur van Social Brothers omschrijven?

‘Energetisch en jong. We hebben het heel druk, maar het is altijd leuk en inspirerend.’

Welk advies zou je jezelf geven toen je voor het eerst bij Social Brothers begon?

‘Ik denk dat ik in het begin wat kritischer had kunnen zijn op mijn eigen werk. Ik had vaker of eerder kunnen aangeven of ik iets niet ging bereiken. Of ik had vaker kunnen voorstellen om bijvoorbeeld een A/B-test te doen om een project op termijn te verbeteren.’

Dit of dat?

Nooit meer Social Media gebruiken of nooit meer een film/serie kijken?

“Gebruik Social Media nooit meer, ik gebruik het toch niet zo veel.”

Nooit meer je telefoon of nooit meer je laptop gebruiken?

“Nooit meer mijn telefoon. Het wordt heel moeilijk voor me als ik geen laptop meer kan gebruiken.”

Elke dag een liedje zingen voor het hele kantoor of nooit meer FreeMiBos?

Zing elke dag een liedje voor het hele kantoor! Dan doe ik dat gewoon met alle andere collega’s.’

Wil jij ook werken bij 2DIGITS? Bekijk onze vacatures hier!