Van concept tot creatie: uw gids voor Craft CMS websiteontwikkeling bij 2DIGITS

Introductie

Welkom bij de wereld van professionele websiteontwikkeling, waar kwaliteit, functionaliteit en gebruikerservaring de hoekstenen vormen van elk succesvol digitaal platform. In deze snel evoluerende digitale omgeving speelt Craft CMS een cruciale rol door ontwikkelaars de flexibiliteit en tools te bieden om maatwerkwebsites te creëren die niet alleen voldoen aan de technische vereisten maar ook aan de specifieke wensen van elke klant. Bij 2DIGITS combineren we de krachtige mogelijkheden van Craft CMS met onze diepgewortelde toewijding aan maatwerk en klanttevredenheid. Ons team, bestaande uit ervaren designers, developers en projectmanagers, zet zich in om innovatieve oplossingen te leveren die echt een verschil maken. 

Deze pillar page dient als uw ultieme gids voor het begrijpen van het proces van websiteontwikkeling met Craft CMS bij 2DIGITS. U zult ontdekken wat Craft CMS is, en waarom het de voorkeur heeft voor het bouwen van op maat gemaakte websites. Wij zullen de kernfuncties van dit CMS systeem onthullen en hoe deze bijdragen aan het creëren van uitzonderlijke websites. Bovendien nemen we u mee door ons gedetailleerde ontwikkelingsproces van de eerste kick-off tot aan het beheer en optimalisatie na lancering. Elk aspect wordt toegelicht om u een volledig beeld te geven van hoe wij waarde toevoegen aan elk project en de verwachtingen van onze klanten niet alleen tegemoetkomen, maar overtreffen.

Door deze pagina door te nemen, krijgt u inzicht in de best practices van websiteontwikkeling, de voordelen van het gebruik van Craft CMS, en leert u hoe 2DIGITS zijn klanten centraal stelt in elk ontwerp- en ontwikkelingsproces. Dit alles om te zorgen dat uw online aanwezigheid even innovatief als effectief is.

Sectie 1: Wat is Craft CMS?

 • Wat zijn de kernprincipes achter de ontwikkeling van Craft CMS?

 • Craft CMS is ontwikkeld met het oog op flexibiliteit, gebruiksgemak en krachtige personalisatie-opties voor ontwikkelaars en contentbeheerders. Het systeem richt zich op het mogelijk maken van “custom build” oplossingen zonder de complexiteit die andere grote systemen met zich meebrengen.

 • Hoe onderscheidt Craft CMS zich van andere CMS-systemen zoals WordPress of Drupal?

 • In tegenstelling tot WordPress, dat vaak afhankelijk is van plugins voor uitgebreide functionaliteit, biedt Craft een schone en minimalistische basis die alleen wordt uitgebreid naarmate de specifieke behoeften van de site dit vereisen. Dit resulteert in snellere laadtijden, betere beveiliging en een op maat gemaakte beheerderservaring.

Meer weten? lees ons artikel over Craft vs WordPress 

Sectie 2: Waarom kiezen voor het Craft CMS voor uw website

 • Welke specifieke problemen of beperkingen van andere CMS-platforms lost Craft CMS op?

 • Craft CMS biedt een oplossing voor websites die een unieke gebruikerservaring vereisen die niet efficiënt kan worden bereikt met standaard-thema’s en -plugins. Het lost problemen op zoals inflexibele contentarchitecturen en beperkte controle over gebruikersinteracties en workflows.

 • Kun je voorbeelden geven van projecten waarbij de overstap naar Craft CMS een significant verschil heeft gemaakt?

 • Bij projecten voor grote mediabedrijven waarbij content op maat en dynamische content distributie essentieel waren, heeft de overstap naar Craft CMS gezorgd voor een vermindering van de laadtijden met 50% en een verhoogde gebruikerstevredenheid door de flexibele contentbeheer mogelijkheden.

Meer weten over de keuze voor het CRAFT CMS? Lees ons artikel over de 5 redenen om voor CRAFT te kiezen

Sectie 3: Kernfuncties van Craft CMS

 • Wat zijn de meest gewaardeerde functies van Craft CMS door je klanten?

 • Klanten waarderen vooral de live preview, die het mogelijk maakt om wijzigingen in real-time te zien, en de matrix fields, die gebruikers in staat stellen om complexe contentlay-outs gemakkelijk te beheren.

 • Hoe draagt elke kernfunctie bij aan de gebruikerservaring of de backend-efficiëntie?

 • Live preview verbetert de gebruikerservaring door directe feedback tijdens het contentcreatieproces, terwijl matrix fields het beheer van diverse contenttypen stroomlijnt en optimaliseert, wat leidt tot efficiënter contentmanagement en -publicatie.

Wat zijn de belangrijkste functies van het CRAFT CMS? Lees ons artikel 

Sectie 4: Craft CMS voor verschillende soorten websites

 • Kun je voorbeelden geven van e-commerce, educatieve en portfolio websites die je hebt gebouwd met Craft CMS?

  • Voor een e-commerce platform hebben we een volledig op maat gemaakte winkelervaring gebouwd die integreert met externe ERP-systemen. Voor educatieve doeleinden heeft een klant een interactieve cursuswebsite opgezet die gebruik maakt van Craft’s gebruikersbeheerfuncties om cursisten een gepersonaliseerd aanbod te geven. 

 • Welke Craft CMS plugins of add-ons raad je aan voor elk type website en waarom?
  • Voor e-commerce sites is de plugin ‘Commerce’ essentieel omdat deze uitgebreide mogelijkheden voor productbeheer, voorraadbeheer en geïntegreerde betalingsverwerking biedt. Voor educatieve sites is ‘Entries’ belangrijk voor het structureren van cursusmaterialen en het beheren van gebruikersprogressie.

Sectie 5: Het ontwikkelingsproces van een Craft CMS website

 • Kun je de fasen beschrijven  tot de lancering van een Craft CMS website?

Bij 2DIGITS volgen we het ontwikkelingsproces van een website een gestructureerde aanpak, die begint met een kick-off sessie waarin we het projectteam voorstellen en de projectomvang definiëren. Deze fase zorgt voor een duidelijke planning, scope en budget. Vervolgens voeren we een concept werk sessie uit waarin de doelstellingen, doelgroepen, gebruikersreizen en benodigde functionaliteiten worden bepaald. Dit helpt ons in het vormen van een gedetailleerde backlog en user-stories die richting geven aan het verdere ontwikkelingsproces.

Tijdens de UX Design fase worden wireframes en UI designs gecreëerd die het skelet vormen voor de visuele en functionele opbouw van de website. Na deze fase start de daadwerkelijke ontwikkeling van de website, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne technologieën en methodieken zoals sprints voor regelmatige updates en feedbacksessies. Dit zorgt ervoor dat het project flexibel blijft en inspeelt op eventuele nieuwe inzichten of wijzigingen in de projectomvang.

Na de ontwikkelingsfase wordt de website uitgebreid getest en uiteindelijk gelanceerd. Post-lancering omvat het proces continu beheer en optimalisatie op basis van gebruikersfeedback en prestatieanalyse, waarbij regelmatig updates worden uitgevoerd om de functionaliteit, veiligheid en gebruikerservaring van de website te waarborgen. Dit holistische beheer en optimalisatieproces verzekert dat de website niet alleen technisch robuust is maar ook blijft voldoen aan de veranderende eisen en wensen van gebruikers.

 

 • Welke uitdagingen kom je vaak tegen tijdens het ontwikkelingsproces en hoe ga je daarmee om?
  • Veelvoorkomende uitdagingen zijn het managen van klantverwachtingen en het integreren van externe systemen. Deze worden aangepakt door heldere communicatie vanaf het begin en door het gebruik van Craft’s flexibele API voor naadloze integratie.

Sectie 6: SEO en Craft CMS

 • Hoe ondersteunt Craft CMS SEO out-of-the-box?
  • Craft CMS is uitgerust met SEO-vriendelijke functies zoals automatische generatie van meta tags, gemakkelijke creatie van sitemap.xml, en gedetailleerde controle over URL-structuren.
 • Welke aanvullende stappen neemt 2DIGITS om de SEO van een Craft CMS website te optimaliseren?
  • Naast de standaardfuncties, implementeren we geavanceerde SEO-strategieën zoals schema markup, optimalisatie van de laadsnelheid, en content optimalisatie specifiek gericht op de doelzoekwoorden van de klant.

Meer weten over het optimaliseren van SEO voor websites? Lees ons artikel

 

Sectie 7: Onderhoud en ondersteuning voor Craft CMS websites

 • Welke onderhoudsdiensten biedt 2DIGITS aan voor Craft CMS websites?
  • We bieden regelmatige updates van Craft CMS en plugins, beveiligingscontroles, en prestatie-optimalisatie om ervoor te zorgen dat de websites van onze klanten optimaal functioneren en veilig zijn.
 • Hoe ga je om met updates en beveiliging voor de websites die je beheert?
  • Updates worden gepland tijdens lage verkeerstijden en worden vooraf gegaan door uitgebreide testing in een staging-omgeving om compatibiliteit en stabiliteit te waarborgen.
 • FAQ ontwikkeling:
  • Ontwikkeling van een specifieke FAQ die zich richt op onderhoud en beveiliging, gezien dit belangrijke aandachtspunten zijn voor veel klanten.

Onderhoud van een CRAFT CMS website? Lees ons volledige artikel 

Sectie 8: Veelgestelde vragen (FAQ)

 • Wat zijn de meest gestelde vragen door klanten over het werken met Craft CMS en 2DIGITS?
  • Vragen variëren van “Wat zijn de voordelen van Craft CMS ten opzichte van andere CMS-en?” tot “Hoe zorgt 2DIGITS voor de veiligheid van mijn gegevens?”
 • Zijn er specifieke bezorgdheden die potentiële klanten vaak uiten over het gebruik van een minder bekend CMS zoals Craft CMS?
  • Potentiële klanten vragen vaak naar de levensvatbaarheid en de ondersteuning op lange termijn voor Craft CMS, gezien het niet zo wijdverbreid is als andere systemen. Wij verzekeren hen van Craft’s sterke ontwikkelaarsgemeenschap en voortdurende ontwikkeling.
 • Regelmatige update:
  • Regelmatige bijwerking van deze FAQ met nieuwe vragen die tijdens klantinteracties naar voren komen om de sectie relevant en up-to-date te houden.