05.06.2023

<h1>Vergelijking van WordPress, Drupal, Magento, Shopify en BigCommerce als een Headless E-Commerce CMS</h1>

Share this on
Vergelijking headless webshop cms'en

Overweegt u een headless e-commerce platform te gebruiken voor uw bedrijf? In deze blogpost vergelijken we WordPress, Drupal, Magento, Shopify en BigCommerce op het gebied van functies en prijzen. We bespreken ook de voordelen van het gebruik van een headless e-commerce platform. Laten we beginnen!

1. WordPress
WordPress is een populair open-source contentmanagementsysteem dat kan worden gebruikt om een headless eCommerce-website te maken. WordPress is gemakkelijk te gebruiken en heeft een grote gemeenschap van ontwikkelaars die thema’s en plug-ins maken die kunnen worden gebruikt om de functionaliteit van uw website uit te breiden.

2. Drupal
Drupal is een ander populair open-source contentmanagementsysteem dat kan worden gebruikt om een headless eCommerce-website te maken. Drupal is krachtiger dan WordPress, maar kan moeilijker te gebruiken zijn. Drupal heeft echter ook een grote gemeenschap van ontwikkelaars die modules en thema’s maken die kunnen worden gebruikt om de functionaliteit van uw website uit te breiden.

3. Magento
Magento is een open-source eCommerce-platform dat kan worden gebruikt om een headless online winkel te creëren. Magento is zeer flexibel en biedt een breed scala aan functies, waardoor het een populaire keuze is voor bedrijven van elke omvang. Magento heeft ook een grote gemeenschap van ontwikkelaars die extensies en thema’s maken die kunnen worden gebruikt om de functionaliteit van uw website uit te breiden.

4. Shopify
Shopify is een closed-source eCommerce-platform dat kan worden gebruikt om een headless online winkel te creëren. Shopify is gebruiksvriendelijk en biedt een breed scala aan functies, waardoor het een populaire keuze is voor bedrijven van elke omvang. Shopify heeft ook een grote gemeenschap van ontwikkelaars die thema’s en apps maken die kunnen worden gebruikt om de functionaliteit van uw website uit te breiden.

5. BigCommerce
BigCommerce is een ander closed-source eCommerce-platform dat kan worden gebruikt om een headless online winkel te creëren. BigCommerce is zeer flexibel en biedt een breed scala aan functies, waardoor het een populaire keuze is voor bedrijven van elke omvang.

10 redenen om over te stappen van WooCommerce naar BigCommerce, lees het artikel

Geïnteresseerd in BigCommerce? We hebben een overzicht gemaakt van alles wat met BigCommerce te maken heeft.