14.08.2023

<h1>Waarom je Shopify moet kiezen als jouw headless CMS, en waarom niet?</h1>

Share this on

Als je op zoek bent naar een goed e-commerceplatform voor jouw bedrijf, kun je overwegen om Shopify te gebruiken. Shopify is een populair e-commerceplatform dat veel bedrijven gebruiken omdat het gebruiksvriendelijk is en veel functies heeft die je kunnen helpen bij het runnen van jouw bedrijf. Daarnaast biedt Shopify ook een headless CMS-oplossing, wat betekent dat je deze kunt gebruiken om een website te bouwen zonder de eigen sjablonen van Shopify te gebruiken. Dit kan een goede optie zijn als je meer controle wilt over hoe jouw website eruit ziet of als je een ander sjabloon wilt gebruiken.

Wat zijn de technische ontwikkelingen in E-Commerce? Lees ons verdiepende artikel

Voordelen van het gebruik van het Shopify CMS voor jouw headless e-commerce website

Een van de grootste voordelen van het gebruik van Shopify als jouw e-commerceplatform is het gebruiksgemak. Je hebt geen codeerervaring of ontwerpervaring nodig om een website te kunnen maken met Shopify. Je kunt de inhoud van jouw website maken en beheren met behulp van de Shopify-interface, waarmee je eenvoudig producten, pagina’s en blogposts kunt toevoegen en bijwerken. Bovendien biedt Shopify veel functies die je kunnen helpen bij het runnen van jouw bedrijf, zoals betalingsverwerking, orderbeheer en verzendtools.

Een ander voordeel van het gebruik van Shopify is dat het betrouwbaar en veilig is. Shopify is een van de meest populaire e-commerceplatforms ter wereld en heeft dus veel ervaring met online transacties. Het heeft ook een team van ontwikkelaars die constant werken aan het verbeteren van de beveiligingsfuncties. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat jouw bedrijf veilig is wanneer je Shopify gebruikt.

Nadelen van het gebruik van het Shopify CMS voor je headless e-commerce website

Er zijn echter enkele nadelen verbonden aan het gebruik van Shopify als jouw eCommerce-platform. Een nadeel is dat het duur kan zijn. De abonnementen beginnen bij $ 29 per maand, en als je toegang wilt tot functies zoals verlaten winkelwagenherstel of cadeaubonnen, moet je upgraden naar een van de duurdere abonnementen. Bovendien, als je bedrijf te groot wordt voor de standaardplannen van Shopify, moet je misschien op zoek naar een ander e-commerceplatform.

Meer weten over beginnen met Shopify plus? Dit is de volledige gids 

Conclusie

Hoewel headless e-commerce misschien niet de beste oplossing is voor elk bedrijf, heeft het veel potentiële voordelen waar bedrijven in de toekomst van kunnen profiteren. Bekijk hier onze cases.

 

Jan Dekker - Footer CTA

EVEN SPARREN OF EEN GOED IDEE?

WE ARE READY FOR THE NEXT DIGITAL CHALLENGE

Neem contact op via 06 83 53 75 39, stuur een mail naar [email protected], vul het contactformulier in óf plan direct iets in via de knop hieronder.

Afspraak inplannen Contact opnemen