05.06.2023

<h1>Waarom React de beste keuze is voor je volgende developmentproject</h1>

Share this on

Waarom wel en waarom React niet gebruiken?

Als je een webontwikkelaar bent, is de kans groot dat je van React hebt gehoord. Het is een JavaScript-bibliotheek die wordt gebruikt voor het bouwen van gebruikersinterfaces en die in 2011 door Facebook is gemaakt. Maar wat maakt React zo speciaal? Hier zijn vier redenen waarom React uw keuze zou moeten zijn voor uw volgende webontwikkelingsproject.

1. Het maakt ontwikkeling sneller en gemakkelijker

React gebruikt iets dat de virtuele DOM wordt genoemd en dat in wezen een kopie is van de daadwerkelijke DOM. De virtuele DOM wordt bijgewerkt wanneer er een wijziging is in de gebruikersinterface. Dit proces is sneller omdat we niet de hele DOM-structuur bijwerken, maar alleen het onderdeel dat is gewijzigd. Dit maakt de ontwikkeling sneller en gemakkelijker omdat we ons geen zorgen hoeven te maken over trage weergavetijden als gevolg van grote DOM-bomen.

2. Het is declaratief

React is declaratief, wat betekent dat het specificeert wat er op het scherm moet worden weergegeven, zonder te specificeren hoe het moet worden gedaan. Dit maakt onze code leesbaarder en gemakkelijker te debuggen, omdat we kunnen zien wat we op het scherm verwachten te zien door gewoon naar onze code te kijken.

3. Het is op componenten gebaseerd

React maakt ons leven beter door componenten op te splitsen in kleinere, meer gerichte stukjes code. Op deze manier kunnen we ons concentreren op individuele taken zonder dat we ons zorgen hoeven te maken dat er iets anders fout gaat of in de weg zit, omdat het allemaal netjes voor ons wordt afgehandeld binnen één systeem, wat het debuggen ook gemakkelijker maakt!

4. Het heeft een grote gemeenschap

React heeft een grote community achter zich wat betekent dat er veel mensen zijn die bereid zijn te helpen als je vastloopt of ergens hulp bij nodig hebt. Er zijn ook veel open source-bibliotheken beschikbaar die de ontwikkeling nog eenvoudiger maken.

Conclusie

React-ontwikkeling is de laatste jaren steeds populairder geworden. Daar zijn veel redenen voor, maar de belangrijkste is het feit dat React webontwikkeling sneller en gemakkelijker maakt. Bij 2Digits zijn we experts op het gebied van React-ontwikkeling en hebben we uit de eerste hand gezien hoe het bedrijven van elke omvang ten goede kan komen. Als u uw bedrijf naar een hoger niveau wilt tillen, neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze React-services. We bespreken graag hoe we jou kunnen helpen jouw doelen te bereiken!

Neem contact met ons op voor meer informatie