Huis van Sarah App

Covid proof gedragsverandering

Introductie

“Huis van Sarah” is een unieke COVID-proof multimedia co-productie van TheaterMakers Radio Kootwijk, in opdracht van Wij Techniek, met als thema de energietransitie. Het decor bestaat uit zes grote verplaatsbare boxen, elk met een eigen kamer en verhaal. Tijdens de voorstelling beweeg je met behulp van de (door ons ontwikkelde) speciale app van de ene box naar de andere, terwijl Sarah je persoonlijke gids is. Social Brothers heeft samen met SchaapOntwerpers deze app ontwikkeld, die je niet alleen informeert en begeleidt tijdens je bezoek, maar ook interactief contact met je blijft houden nadat de voorstelling is afgelopen. Ervaar deze unieke belevenis en ontdek op een creatieve manier meer over de energietransitie.

Bezoekersreis

Aangezien de app een integraal onderdeel is van de voorstelling, werd eerst een klantreis, of in dit geval een bezoekersreis, ontwikkeld. We hebben een verhaal geschreven dat de reis beschrijft die de bezoeker voor, tijdens en na de voorstelling maakt. Van het boeken van het ticket tot aan de voorstelling zelf en daarna. Alles vanuit het perspectief van de bezoeker zelf. Vervolgens werden schetsen (wireframes) gemaakt waarin al deze momenten zijn uitgewerkt en een duidelijk beeld ontstaat van de functionaliteiten en interactie met de app.

Continu verbeteren

De huis van Sarah is uitgebreid getest met potentiële bezoekers, acteurs en andere stakeholders. Vanuit de wireframes heeft het designteam een klikbaar prototype gemaakt dat als basis diende voor het testen van de gebruikerservaring en gebruiksvriendelijkheid van de app tijdens meerdere voorstellingen. Bij elke testen werden gebruikers voorzien van een vermakelijke en intuïtieve ervaring waarmee ze naadloos met het product konden communiceren. Het effectief testen van apps was ooit een complexe en zware taak; echter, met deze toegewijde benadering ten opzichte van gebruikersvriendelijkheid is het nog nooit zo makkelijk geweest om een kwaliteitsproduct te ontwikkelen

Development

Het ontwikkelen van een app is geen gemakkelijke taak, maar met de kracht van de React Native-programmeertaal en ons development team  die zelfs de meest intensieve taken aankan. Ons doel is om gebruikers een ervaring te bieden die op maat is gemaakt voor hun behoeften; rekening houdend met zowel hun voorkeuren als de mogelijkheden van het apparaat dat ze gebruiken. Met eersteklas functies, aandacht voor detail en eersteklas prestaties is het duidelijk dat we in onze missie zijn geslaagd.

Meer weten over onze App development activiteiten? bekijk ook eens onze services pagina

Facts & Figures

  • Huis van Sarah is ’s werelds eerste COVID-proof multimedia co-productie
  • In opdracht van Wij Techniek en met het thema energietransitie
  • Setting: zes grote verplaatsbare dozen met elk hun eigen kamer en verhaal
  • Bezoekers zullen niet stilzitten; ze zullen van doos naar doos bewegen met Sarah als hun persoonlijke gids
  • De app informeert voor het bezoek, begeleidt tijdens het bezoek en blijft interactief in contact na afloop.
  • Meer dan 100.000 bezoekers in de afgelopen 2 jaar

Meer informatie over dit project? Of interesse in een afspraak. Neem contact met ons op

Download App voor Android of iOS