Plan jouw ideale trip naar Amsterdam

De iAmsterdam City Card App

Ben je van plan om Amsterdam te bezoeken? Dan is de I amsterdam City Card-app de perfecte oplossing voor jou! De app en bijbehorende kaart geven je toegang tot meer dan 70 musea, attracties en activiteiten in Amsterdam en bieden onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer binnen de stad.

Introductie

Ben je van plan om Amsterdam te bezoeken? Dan is de I amsterdam City Card-app de perfecte oplossing voor jou! De app en bijbehorende kaart geven je toegang tot meer dan 70 musea, attracties en activiteiten in Amsterdam en bieden onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer binnen de stad.

Uitdaging

Met de I amsterdam City Card hoef je je geen zorgen te maken over je reis naar Amsterdam. De app bevat de belangrijkste aspecten van het bezoeken van een nieuwe stad. De uitdaging bij het bouwen van de app ligt voornamelijk in de manier waarop al deze verschillende aspecten met de app moeten communiceren, aangezien ze soms verwijzen naar externe websites en planningshulpmiddelen. Zo moet je bijvoorbeeld probleemloos je City Card kunnen scannen in de tram of in een museum zonder dat je Apple Pay of Google Wallet verschijnt, maar je moet ook een tijdslot kunnen reserveren bij een museum naar keuze.

Samengevat: de app moet bezoekers helpen navigeren, plannen en reserveren voor en tijdens hun bezoek aan Amsterdam. Dit vereist niet alleen constante innovatie, maar ook een zeer veilige werkwijze. Updates worden aangeboden in een live omgeving. Testen op de meest allesomvattende manier is een must voordat updates naar een live omgeving worden gepusht.

Technologie die we hebben gebruikt voor dit project

React Native

Prepr CMS

.NET

Oplossing

De oplossing is een complexe React Native-app die communiceert met Prepr – een headless CMS – waarmee ontwikkelaars eenvoudig een datagedreven contentplatform kunnen bouwen. Met Prepr decentraliseer je de inhoud van je platform en publiceer je deze eenvoudig op meerdere kanalen, indien gewenst.

In samenwerking met I amsterdam is het mogelijk gemaakt om eventueel gekocht tegoed op je City Card te delen met je vrienden. Vooral handig als je je tegoed niet opmaakt of bijvoorbeeld eerder vertrekt dan verwacht. Op die manier gaat je tegoed niet verloren, maar wordt het gedeeld met vrienden of familie. Dit moet worden gedaan met een speciale knop, zodat je niet zomaar een screenshot van je kaart kunt maken en delen. Een bewegend logo in de kaart maakt dit onmogelijk.

Geïnteresseerd? Download de app via de volgende link: Android & iOS

Facts & Figures, 

  • De tool maakt gebruik van een combinatie van AI-aangedreven aanbevelingen en real-time beschikbaarheid gegevens om gebruikers gepersonaliseerde aanbevelingen te bieden voor attracties, activiteiten en accommodaties in Amsterdam.
  • De tool heeft geholpen om de klant betrokkenheid en merkbekendheid te vergroten voor de opdrachtgever, een toonaangevend reisbureau in Nederland.
  • De tool heeft positieve feedback gekregen van gebruikers die de gebruiksvriendelijkheid en gepersonaliseerde aanbevelingen waarderen.
  • De tool is erkend door experts uit de sector en heeft nominaties ontvangen voor de Dutch Interactive Awards en de European Search Awards. Sinds de lancering van de tool heeft de opdrachtgever een toename gezien in verkeer en conversies op hun website, evenals een toename in klanttevredenheid.
  • Het succes van de I Amsterdam City Card-app heeft geholpen om de opdrachtgever te positioneren als een leider in de reisindustrie en heeft bijgedragen aan hun voortdurende groei en succes. Meer dan 77.000 downloads in het afgelopen jaar.

    Als je meer wilt weten over dit project of nieuwe projecten wilt bespreken, neem dan gerust contact met ons op.

Andere projecten waar we trots op zijn

Jan Dekker - Footer CTA

EVEN SPARREN OF EEN GOED IDEE?

WE ARE READY FOR THE NEXT DIGITAL CHALLENGE

Neem contact op via 06 83 53 75 39, stuur een mail naar [email protected], vul het contactformulier in óf plan direct iets in via de knop hieronder.

Afspraak inplannen Contact opnemen