Vernieuwing van The Meatlovers webshop

The Meatlovers vernieuwt online winkelervaring

The Meatlovers.nl vernieuwt hun online winkelervaring met een Headless Webshop gebouwd op Shopify, Prepr en Pimcore!
Meatlovers banner

Gebruikerservaring verhogen en laadtijden met 90% verminderen met een Shopify Plus webshop voor TheMeatlovers.nl

The Meatlovers.nl is een online slagerij gevestigd in Nederland die vlees en andere voedingsproducten van topkwaliteit aanbiedt. Als e-commercebedrijf vertrouwen ze op hun website om de verkoop te stimuleren en met hun klanten in contact te komen. De oude WooCommerce-webshop voldeed niet meer aan hun behoeften. Het gevolg? Verloren verkopen, een slechte gebruikerservaring en inefficiënte backend-processen. Om deze uitdagingen te overwinnen en de bedrijfsgroei te ondersteunen, werkte The Meatlovers.nl samen met het team van 2Digits om de webshop helemaal opnieuw op te bouwen. Dit keer niet met WooCommerce, maar met behulp van een headless architectuur en de nieuwste technologie. Het resultaat is een snellere, flexibelere en gebruiksvriendelijkere webshop die grote hoeveelheden verkeer en complexe productgegevens met gemak aan kan.

Uitdaging

De uitdaging voor The Meatlovers.nl was dat hun oude WooCommerce webshop traag en buggy was.  Dit resulteerde in onnodig omzetverlies en een slechte gebruikerservaring voor hun klanten. Er was een efficiëntere en flexibelere oplossing nodig om de groei van hun bedrijf te ondersteunen, met de mogelijkheid om grote verkeersvolumes en complexe productgegevens te verwerken. The Meatlovers.nl wilde ook de gebruikerservaring van hun website verbeteren en hun backend-processen stroomlijnen, van productbeheer tot orderafhandeling.

Win een technische scan t.w.v. €2.500,-

Benieuwd op welke punten jouw website, webshop of platform nog te verbeteren is? Schrijf je in en laat onze technische experts een audit uitvoeren waar concrete actiepunten uitrollen!

Oplossing

Ons team stelde voor om een headless webshop te bouwen met Shopify, Pimcore en Prepr als onderliggende technologieën. Met deze technologieën hebben we een flexibele en schaalbare webshop kunnen bouwen die gemakkelijk geïntegreerd kon worden met andere applicaties, zoals het fulfillmentcentrum, de klantenservice en overige systemen van derden.

Ook hebben we de webshop geoptimaliseerd op performance, snelheid en gebruikerservaring. Dit hebben we gedaan door het ontwerp aan te passen, het afrekenproces te stroomlijnen en de zoekfunctionaliteit te verbeteren. Verder is de nieuwe webshop gebouwd met een responsive design, waardoor deze toegankelijk en goed te gebruiken is op elk apparaat.

Met de integratie van Prepr en Pimcore kon het team van Meatlovers hun producten en content efficiënt beheren. De inhoud van de site snel bijwerken en gemakkelijk nieuwe producten toevoegen is eenvoudig geworden. De flexibiliteit en schaalbaarheid van de nieuwe webshop betekende ook dat deze gemakkelijk kan worden geüpgraded naarmate het bedrijf groeit.

Deze technologie hebben wij gebruikt

React

Prepr CMS

Figma

NEXT.js

Shopify Plus

.NET

Conclusie

De nieuwe headless webshop van The Meatlovers is een groot succes en heeft gezorgd voor een aanzienlijke stijging in de conversieratio’s en omzet. De nieuwe architectuur en gebruikte technologie hebben de snelheid en betrouwbaarheid van de website sterk verbeterd met als gevolg: een betere gebruikerservaring en verhoogde klanttevredenheid. Het gebruik van Shopify, Prepr en Pimcore heeft ook de backend-processen gestroomlijnd, waardoor het voor The Meatlovers een stuk makkelijker is geworden om hun producten en bestellingen te beheren. Bijkomend voordeel: de flexibiliteit die deze technologie meebrengt zorgt ervoor dat er eenvoudig opgeschaald kan worden zonder zorgen over technische beperkingen.

Meer informatie over The Meatlovers? Bezoek hun gloednieuwe webshop via: https://themeatlovers.nl/

 

Facts & Figures, 

  • De nieuwe headless Shopify-webshop heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de conversieratio’s.
  • De snelheid van de website is met meer dan 50% verbeterd.
  • De gemiddelde bestelwaarde is met 15% gestegen.
  • Het aantal conversies is met zo’n 20% gestegen.
  • Het team van Meatlovers kan hun producten en inhoud eenvoudig beheren met de Prepr- en Pimcore-integratie, waardoor hun werklast wordt verminderd en hun processen worden verbeterd.
  • Het nieuwe webshop design is positief ontvangen door gebruikers, wat leidde tot een toename van naamsbekendheid en klanttevredenheid.

Webshop laten ontwikkelen?

Wil je een webshop laten ontwikkelen? Bekijk onze uitgebreide website development pagina voor meer informatie over ons, onze werkwijze en de mogelijkheden.

Projecten waar we trots op zijn