29.04.2024

<h1>Bigcommerce bureau in Amsterdam: Het ideale e-commerce platform voor jouw bedrijf</h1>

Share this on

Het vinden van het juiste e-commerce platform kan lastig zijn. Gelukkig hebben we dit pad bewandeld en een oplossing ontdekt: BigCommerce. In deze blog laten we zien hoe dit platform je bedrijf kan helpen groeien.

Samenvatting

 • BigCommerce is een schaalbaar platform dat ideaal is voor zowel kleine startups als grote ondernemingen. Het ondersteunt groei door veelzijdige e-commerce oplossingen te bieden, inclusief B2C- en B2B-opties.
 • Met de Multi – Storefront functie van BigCommerce kunnen bedrijven meerdere online winkels beheren vanuit één centraal systeem. Dit maakt het gemakkelijker om producten en marketingboodschappen aan te passen aan verschillende regio’s en doelgroepen.
 • Headless e – commerce via BigCommerce geeft bedrijven de vrijheid om unieke digitale klantervaringen te creëren zonder compromissen op veiligheid of schaalbaarheid. Krachtige API’s zorgen voor vloeiende integraties met andere systemen.
 • 2DIGITS helpt bij het migreren naar BigCommerce, inclusief ondersteuning bij replatforming, opzetten van het e-commerce platform en het integreren van API-koppelingen met backoffice systemen. Dit zorgt voor een soepele overgang en efficiënte bedrijfsvoering.
 • BigCommerce maakt snelle en efficiënte updates mogelijk, met ondersteuning voor meer dan 400 oproepen per seconde en de mogelijkheid om binnen een minuut tot 24.000 productwijzigingen door te voeren.

Wat is BigCommerce?

Na het bespreken van de introductie, duiken we nu dieper in BigCommerce zelf. BigCommerce is een veelzijdig en schaalbaar e-commerce platform dat bedrijven helpt te groeien. Het laat toe om zowel producten als diensten online te verkopen door middel van een gebruiksvriendelijk systeem.

Dit platform ondersteunt meer dan 400 oproepen per seconde, wat betekent dat het heel betrouwbaar is, zelfs tijdens piekmomenten. BigCommerce biedt flexibele mogelijkheden voor zowel kleine als grote bedrijven door zijn uitbreidbare open API-structuur. Dit maakt het eenvoudig om speciale aanpassingen te doen of te integreren met bestaande systemen.

Het is ook perfect voor headless implementaties, waardoor ondernemingen volledige vrijheid hebben in hoe ze hun online aanwezigheid vormgeven en interactie met klanten tot stand brengen.

Meer weten over BigCommerce? Lees eens onze volledige gids

Voordelen van BigCommerce voor jouw bedrijf

BigCommerce biedt een veelzijdige e-commerce oplossing die jouw bedrijf in staat stelt om snel op te schalen en flexibel mee te bewegen met de markt. Met multi-Storefront mogelijkheden kun je verschillende merken en productlijnen beheren vanuit één platform.

Veelzijdige e-commerce oplossing

BigCommerce biedt een veelzijdige oplossing voor e-commerce die perfect past bij bedrijven van alle grootten. Het platform is zeer schaalbaar, waardoor het makkelijk meegroeit met jouw bedrijf. Of je nu een kleine startup bent of een grote onderneming, BigCommerce heeft de tools en functies die je nodig hebt om succesvol te zijn. Met mogelijkheden zoals B2C- en B2B-oplossingen kunnen we onze webshops precies op maat maken voor onze doelgroepen.

Wij als 2DIGITS, erkennen de kracht van BigCommerce in het aanbieden van een e-commerce platform dat kan schakelen tussen verschillende behoeften. Dit maakt het voor ons mogelijk om voor elk type klant, van Dorstlust tot TimeMoto, een unieke online winkelervaring te creëren. De optie voor het beheren van meerdere webshops via één enkel dashboard vereenvoudigt het proces en bespaart tijd. Hierdoor kunnen we ons meer focussen op marketing, het optimaliseren van saas-oplossingen en het uitbreiden van onze webshop naar nieuwe markten.

BigCommerce maakt het opschalen van je e-commerce activiteiten eenvoudiger dan ooit.

Multi-Storefront

Met onze Multi-Storefront functie kunnen jullie meerdere webwinkels beheren vanuit één centraal systeem. Dit betekent dat jullie unieke winkelgevels kunnen opzetten voor verschillende regio’s en doelgroepen, allemaal via één dashboard. Het is een krachtige manier om jullie merk in diverse markten te plaatsen zonder de complexiteit van meerdere backends.

Dit maakt het gemakkelijker voor jullie team om specifieke content en aanbiedingen te creëren die aansluiten bij de behoeften van verschillende klantsegmenten. Denk aan het presenteren van producten in lokale valuta’s of het aanpassen van de marketingberichten per regio. Met deze aanpak kunnen jullie de verkoop stimuleren door een meer gepersonaliseerde winkelervaring te bieden.

Headless e-commerce

Headless e-commerce stelt ons in staat om unieke digitale klantbelevingen te bieden. We hoeven geen compromissen te sluiten op het gebied van veiligheid of schaalbaarheid. BigCommerce ondersteunt dit volledig. Met krachtige API’s kunnen we soepel integreren met diverse systemen, zoals WordPress voor content en Shopify voor webwinkels. Dit maakt het beheren van meerdere onlineshops vanaf één plek mogelijk. Dankzij BigCommerce kunnen we 24.000 productwijzigingen per minuut doorvoeren, wat essentieel is voor dynamische bedrijfsmodellen. Ongeacht of je een kleine start-up bent of een groot bedrijf, headless e-commerce past bij elke omvang. Nu kijken we naar hoe 2DIGITS als jouw BigCommerce partner de transitie naar dit platform kan vereenvoudigen.

Hoe zit dat met andere CMS’en? We hebben een volledige artikel geschreven over headless Magento, Drupal, WooCommerce, Shopify en BigCommerce. 

De rol van 2DIGITS als jouw BigCommerce partner

2DIGITS speelt een cruciale rol als jouw partner in het implementeren van BigCommerce voor jouw bedrijf. We helpen bij het moeiteloos overzetten naar BigCommerce, bouwen en opzetten van jouw e-commerce platform en het integreren van API-koppelingen met jouw backoffice.

Replatforming naar BigCommerce

Replatforming naar BigCommerce

Het proces van het migreren van uw huidige e-commerce platform naar BigCommerce kan een aanzienlijke impact hebben op de groei en efficiëntie van uw bedrijf. Hieronder vindt u enkele belangrijke aspecten van het replatformen naar BigCommerce:

 1. Betrouwbare migratie-ondersteuning: We bieden uitgebreide ondersteuning bij het overzetten van uw bestaande e-commerce activiteiten naar BigCommerce, waarbij we ervoor zorgen dat alle gegevens en functionaliteiten veilig worden overgezet.
 2. Efficiënte workflow-implementatie: Ons team implementeert samen met u een gestroomlijnde workflow die voldoet aan uw zakelijke behoeften, waardoor u optimale efficiëntie en prestaties kunt bereiken.
 3. Geavanceerde integraties: We zorgen voor naadloze integraties met uw backoffice systemen, waaronder API-koppelingen met CRM, ERP en betaalproviders om een soepele werking te waarborgen.
 4. Schaalbare groeimogelijkheden: Met BigCommerce kunt u profiteren van een schaalbaar platform dat moeiteloos kan meegroeien met de ontwikkeling en uitbreiding van uw bedrijf.
 5. Aanpasbare storefronts: We helpen u bij het ontwerpen en ontwikkelen van op maat gemaakte storefronts die aansluiten bij uw merkidentiteit en klantbehoeften, met behulp van de veelzijdige mogelijkheden die BigCommerce biedt.
 6. Ondersteuning voor omnichannel strategieën: Het platform stelt u in staat om naadloze omnichannel-ervaringen te leveren, met ondersteuning voor sociale media integraties zoals hyponyms for some of the generated entities.

Meer weten over het replatformen naar BigCommerce? Lees het volledige artikel

Opzetten van E-Commerce platform

Na het succesvol replatformen naar BigCommerce, is het opzetten van ons E-commerce platform een cruciale volgende stap. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om in gedachten te houden bij het opzetten van ons platform:

 1. Kies een responsief ontwerp dat de gebruikerservaring optimaliseert voor zowel desktop als mobiele apparaten.
 2. Implementeer geavanceerde beveiligingsprotocollen om klantgegevens en betalingsinformatie te beschermen tegen potentiële bedreigingen.
 3. Integreer krachtige SEO – tools om de online zichtbaarheid en rangorde in zoekmachines te verbeteren.
 4. Stel flexibele betaalopties in om aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten te voldoen.
 5. Maak gebruik van schaalbare hostingmogelijkheden om een optimale laadtijd te garanderen, zelfs tijdens piekuren.

Door deze aspecten zorgvuldig aan te pakken, kunnen we de fundering leggen voor een robuust en winstgevend E-commerce platform voor onze organisatie.

API-koppelingen met backoffice

Na het opzetten van het e-commerce platform is de integratie met de backoffice van essentieel belang. De API-koppelingen van BigCommerce maken een naadloze verbinding mogelijk en bieden uitstekende prestaties. Met meer dan 400 oproepen per seconde wordt snelle en efficiënte communicatie ondersteund, waardoor backoffice systemen snel en nauwkeurig bijgewerkt kunnen worden. Bovendien maakt het platform het mogelijk om binnen een minuut 24,000 productupdates uit te voeren, wat zorgt voor een soepele synchronisatie met backoffice systemen.

 • Snelle en efficiënte communicatie met meer dan 400 oproepen per seconde
 • Mogelijkheid om binnen een minuut 24,000 productupdates uit te voeren
 • Naadloze verbinding voor snelle en nauwkeurige synchronisatie met backoffice systemen

Conclusie

BigCommerce bureau in Amsterdam is het ideale e-commerce platform voor jouw bedrijf vanwege de veelzijdige oplossingen die het biedt. Met BigCommerce kunnen bedrijven profiteren van multi-storefront mogelijkheden en headless e-commerce. Als partner van Touchtribe, kunnen we jou helpen met replatforming naar BigCommerce en het opzetten van jouw e-commerce platform. Met API-koppelingen met jouw backoffice, kun je profiteren van een naadloze integratie voor een efficiënte bedrijfsvoering.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Bigcommerce bureau in Amsterdam?

Een Bigcommerce bureau in Amsterdam helpt bedrijven met het opzetten van hun e-commerce platform, gebruikmakend van de Bigcommerce technologie. Dit bureau kan adviseren over de beste hostingprovider en hoe je jouw winkel kunt hosten op cloudplatforms.

2. Waarom zou ik voor Bigcommerce kiezen?

Bigcommerce biedt een geavanceerde e-commerce oplossing die geschikt is voor zowel kleine bloggers als grote bedrijven. Het ondersteunt headless commerce en kan gemakkelijk integreren met platforms zoals Facebook.

3. Kan ik mijn bestaande website naar Bigcommerce verhuizen?

Ja, veel bureaus kunnen je helpen bij het migreren van je bestaande webshop, of die nu op Magento, PrestaShop of een opensource platform staat, naar het gehoste platform van Bigcommerce.

4. Wat zijn de kosten van het gebruik van Bigcommerce?

De prijzen voor het gebruik van Bigcommerce variëren afhankelijk van het gekozen pakket. Een bureau kan je helpen selecteren welk pakket het beste past bij jouw behoeften en budget.

5. Hoe weet ik of Bigcommerce geschikt is voor mijn bedrijf?

Een gespecialiseerd Bigcommerce bureau kan een analyse maken van jouw specifieke behoeften en bepalen of dit cloudplatform de juiste keuze is voor jouw e-commerce activiteiten.