a.s.r. Vitality Fiets App

Technologie gebruiken om gezonde gewoontes te bevorderen

a.s.r. is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die zich inzet voor het bevorderen van gezond leven onder haar leden. Een van hun initiatieven is de a.s.r. Vitality fietsapp, die de dagelijkse fietstochten van leden bijhoudt en hen beloont met cadeaubonnen of kortingen op hun zorgverzekering. Echter, om het volledige potentieel van deze app te realiseren, stond a.s.r. voor een uitdaging: hoe een app te ontwikkelen die automatisch alle fietstochten bijhoudt, inclusief korte ritten.
a.s.r. vitality cycling app

a.s.r. Vitality Fiets App: Technologie gebruiken om gezonde gewoontes te bevorderen

a.s.r. is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die zich inzet voor het bevorderen van gezond leven onder haar leden. Een van hun initiatieven is de a.s.r. Vitality Fiets App, die de dagelijkse fietstochten van leden bijhoudt en hen beloont met cadeaubonnen of kortingen op hun zorgverzekering. Echter, om het volledige potentieel van deze app te realiseren, stond a.s.r. voor een uitdaging: hoe een app te ontwikkelen die automatisch alle fietstochten bijhoudt, inclusief korte ritten.

Uitdaging

Bestaande activiteiten-tracking apps, zoals Strava, vereisen dat gebruikers ze handmatig starten, wat resulteert in veel dagelijkse ritten die niet worden meegeteld. a.s.r. erkende dat om leden aan te moedigen meer te fietsen en te profiteren van de beloningen, de app gebruiksvriendelijker moest zijn en alle fietstochten nauwkeurig moest bijhouden.

Naast de eerder genoemde uitdaging, stond a.s.r. voor verschillende andere uitdagingen bij het ontwikkelen van de ASR Vitality fietsapp. Een van de belangrijkste uitdagingen was het creëren van een app die nauwkeurig alle fietstochten zou bijhouden, ongeacht of de gebruiker zich herinnerde de app te starten voor hun rit. Dit was cruciaal, aangezien bestaande activiteiten-tracking apps, zoals Strava, vereisten dat gebruikers ze handmatig starten, wat resulteerde in veel dagelijkse ritten die niet werden meegeteld. Om deze uitdaging aan te pakken, moest a.s.r. een oplossing ontwikkelen die automatisch kon detecteren wanneer een gebruiker op zijn fiets reed, zonder dat handmatige invoer nodig was.

Een andere uitdaging was om ervoor te zorgen dat de app een naadloze en plezierige gebruikerservaring bood. De app moest gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren zijn, terwijl het gebruikers ook de informatie moest bieden die ze nodig hadden om weloverwogen beslissingen te nemen over hun gezondheid en conditie. Om dit te bereiken, moest a.s.r. een heldere en intuïtieve gebruikersinterface ontwikkelen die eenvoudig kon worden aangepast aan de behoeften van individuele gebruikers.

Win een technische scan t.w.v. €2.500,-

Benieuwd op welke punten jouw website, webshop of platform nog te verbeteren is? Schrijf je in en laat onze technische experts een audit uitvoeren waar concrete actiepunten uitrollen!

Oplossing

Om deze uitdaging aan te gaan, werkte a.s.r. samen met Mobidot, een Nederlands technologiebedrijf, om een op maat gemaakte app te ontwikkelen. De a.s.r. Vitality fiets app maakt gebruik van de standaard locatie datadeling van Apple- en Android-apparaten om bij te houden hoeveel kilometers leden afleggen. De app gebruikt echter ook aanvullende variabelen, zoals de gyroscoopgegevens van de telefoon van de gebruiker, om te bepalen of ze aan het fietsen zijn. Dit zorgt ervoor dat alle fietstochten, zelfs korte ritjes naar de supermarkt, automatisch worden geregistreerd.

De app is volledig geïntegreerd met Notificare, een platform dat pushmeldingen naar gebruikers stuurt als de app niet is gesynchroniseerd. Het bevat ook een Prepr-integratie voor veelgestelde vragen. De app werkt zelfstandig, zonder dat een Fitbit of andere draagbare apparaten nodig zijn, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek.

Technologie die we gebruiken

React Native

Figma

.NET

Conclusie

De a.s.r. Vitality fietsapp is succesvol geweest in het aanmoedigen van leden om meer te fietsen en gezondere gewoontes aan te nemen. De app wordt goed ontvangen door gebruikers die de gebruiksvriendelijkheid en het automatisch bijhouden van alle fietstochten, hoe kort ook, waarderen. Door gezond leven te promoten, profiteert a.s.r. niet alleen hun leden, maar vermindert het ook op lange termijn de zorgkosten.

Als je deze app wilt downloaden, kan je dat doen via de volgende link: Android & iOS

Facts & Figures, 

  • De app gebruikt automatische beweging herkenning technologie om de fietsactiviteit van gebruikers nauwkeurig bij te houden en te meten, inclusief snelheid, afstand en duur.
  • Gebruikers worden beloond voor hun fietsactiviteit met Vitality Points, die kunnen worden ingewisseld voor kortingen op een reeks gezondheids- en welzijnsproducten en -diensten.
  • Sinds de lancering van de app heeft ASR Vitality een stijging van 25% in fietsactiviteit onder haar leden gezien. Naast het bevorderen van lichamelijke activiteit en gezonde gewoonten, helpt de app ook om de CO2-uitstoot te verminderen door gebruikers aan te moedigen te kiezen voor fietsen als alternatief voor autorijden.
  • De app heeft positieve feedback gekregen van gebruikers, waarbij velen het beloningssysteem en gebruiksgemak als belangrijke voordelen noemen.
  • Het succes van de ASR Vitality fietsapp heeft geleid tot een verhoogde betrokkenheid en loyaliteit onder ASR Vitality-leden, evenals erkenning van experts uit de industrie, waaronder een nominatie voor de Dutch Interactive Awards.
  • In totaal 14.137 gebruikers, 1.921.283 voltooide ritten en gemiddeld 47 ritten per persoon.

App laten ontwikkelen?

Wil je een app laten ontwikkelen? Bekijk onze uitgebreide app development pagina voor meer informatie over ons, onze werkwijze en de mogelijkheden.

OTHER PROJECTS WE ARE PROUD OF