06.06.2024

<h1>Headless WordPress website laten maken</h1>

Share this on
Headless WordPress website laten maken

In de dynamische wereld van websites is flexibiliteit en schaalbaarheid cruciaal. Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor een headless WordPress website. Maar wat houdt dat precies in, en wat zijn de voordelen? In deze blogpost bespreken we alles wat je moet weten over het laten maken van een headless WordPress website voor jouw bedrijf.

Wat is een headless WordPress website?

Een traditionele WordPress website combineert de content management systeem (CMS) functionaliteit met de front-end presentatie. Bij een headless WordPress website is de back-end (het CMS) losgekoppeld van de front-end (de website die je bezoekt). Dit biedt een aantal unieke voordelen:

Voordelen van een headless WordPress website:

 • Flexibiliteit en schaalbaarheid: De front-end kan worden gebouwd met elke gewenste technologie, zoals React, Angular of Vue.js. Dit geeft je veel meer vrijheid om je website aan te passen aan je specifieke wensen en behoeften. Bovendien is het daardoor eenvoudiger om je website te schalen naarmate je bedrijf groeit.
 • Ongeëvenaarde prestaties: Doordat de front-end niet wordt afgeremd door de back-end, is je website razendsnel. Dit is een belangrijke factor voor de gebruikerservaring en SEO.
 • Verbeterde veiligheid: Aangezien de content headless is, is je website minder kwetsbaar voor hackers. Dit zorgt voor een gerust gevoel en beschermt je waardevolle data.
 • Toekomstbestendig: Door de losse koppeling tussen front-end en back-end is je website klaar voor de toekomst. Nieuwe technologieën kunnen eenvoudig worden geïntegreerd zonder de hele website opnieuw te hoeven bouwen.

Is een headless WordPress website geschikt voor jouw bedrijf?

Een headless WordPress website is een uitstekende keuze voor bedrijven die:

 • Een flexibele en schaalbare website willen
 • Ongeëvenaarde prestaties eisen
 • Prioriteit geven aan veiligheid
 • Toekomstbestendig willen zijn

1. Verbeterde gebruikerservaring

Een van de belangrijkste voordelen van een headless WordPress website is de verbeterde gebruikerservaring. Doordat de front-end niet wordt afgeremd door de back-end, laadt je website sneller en is deze gebruiksvriendelijker. Dit zorgt ervoor dat bezoekers langer op je website blijven en meer pagina’s bezoeken. Dit kan leiden tot een betere conversie en meer omzet.

2. Meer mogelijkheden voor content marketing

Met een headless WordPress website heb je meer mogelijkheden om je content te promoten en te delen. Je kunt je content delen op verschillende social media kanalen, maar ook inbraden in andere websites en apps. Dit vergroot je bereik en zorgt ervoor dat je meer mensen met je content kunt bereiken.

3. Eenvoudigere integratie met andere systemen

Doordat de front-end en back-end van elkaar gescheiden zijn, is het eenvoudiger om je website te integreren met andere systemen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je je website wilt koppelen aan je CRM-systeem of je e-mailsysteem.

4. Toekomstbestendig

Een headless WordPress website is toekomstbestendig. Nieuwe technologieën kunnen eenvoudig worden geïntegreerd zonder de hele website opnieuw te hoeven bouwen. Dit zorgt ervoor dat je website altijd up-to-date is en meegaat met de laatste trends.

5. Lagere kosten op de lange termijn

Hoewel de initiële kosten voor het ontwikkelen van een headless WordPress website iets hoger kunnen zijn dan voor een traditionele WordPress website, zijn de kosten op de lange termijn vaak lager. Dit komt doordat je website flexibeler en schaalbaarder is, waardoor je minder kosten hebt aan onderhoud en updates.

Conclusie

Een headless WordPress website kan veel voordelen bieden voor jouw bedrijf. De verbeterde gebruikerservaring, de meerder mogelijkheden voor content marketing, de eenvoudigere integratie met andere systemen, de toekomstbestendigheid en de lagere kosten op de lange termijn maken van een headless WordPress website een waardevolle investering.

Hoofdstuk 3: Stappenplan voor het laten maken van een headless WordPress website

Ben je overtuigd van de voordelen van een headless WordPress website en wil je er graag een laten maken? In dit hoofdstuk bespreken we de stappen die je moet nemen om dit te realiseren.

1. Bepaal je doelstellingen

Voordat je begint met het ontwikkelen van je website, is het belangrijk om je doelstellingen te bepalen. Wat wil je met je website bereiken? Wil je meer leads genereren, meer producten verkopen of je merkbekendheid vergroten? Als je je doelstellingen kent, kun je je website hierop afstemmen.

2. Kies een platform

Er zijn verschillende platforms beschikbaar voor het ontwikkelen van headless WordPress websites. Enkele populaire opties zijn Contentful, Strapi en headless CMS. Kies een platform dat past bij je behoeften en budget.

3. Ontwikkel de front-end

De front-end van je website is het deel dat bezoekers zien. Je kunt de front-end ontwikkelen met behulp van verschillende technologieën, zoals HTML, CSS en JavaScript. Er zijn ook verschillende frameworks beschikbaar, zoals React, Angular en Vue.js.

4. Integreer de front-end met de back-end

Zodra de front-end is ontwikkeld, moet deze worden geïntegreerd met de back-end (het headless CMS). Dit houdt in dat je de API van het CMS moet gebruiken om content op te halen en weer te geven.

5. Test en optimaliseer je website

Voordat je je website lanceert, is het belangrijk om deze grondig te testen. Controleer of alles goed werkt en of de website gebruiksvriendelijk is. Optimaliseer je website ook voor zoekmachines (SEO), zodat deze goed vindbaar is in Google.

6. Lanceer je website

Zodra je website is getest en geoptimaliseerd, kun je deze lanceren. Maak je website bekend via je social media kanalen, je e-mailnieuwsbrief en andere marketingkanalen.

Conclusie

Het laten maken van een headless WordPress website is een complex proces, maar met de juiste planning en uitvoering kan het een waardevolle investering zijn voor jouw bedrijf. Volg de stappen in dit hoofdstuk om je eigen headless WordPress website te laten maken.

Headless WordPress website laten maken bij 2DIGITS

2DIGITS is een gespecialiseerd webbureau met ruime ervaring in het ontwikkelen van headless WordPress websites. We helpen je graag bij het realiseren van de perfecte website voor jouw bedrijf. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

In onze volgende blogpost bespreken we de stappen die je moet nemen om een headless WordPress website te laten maken.

Waarom 2DIGITS kiezen?

 • Ervaren WordPress developers
 • Focus op flexibiliteit en schaalbaarheid
 • Oog voor design en gebruiksvriendelijkheid
 • Betrouwbare partner voor het lange termijn

We hopen dat deze blogpost je meer informatie heeft gegeven over headless WordPress websites. Wil je dit toch liever uit handen geven? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op