CUPRA-configurator, een perfecte digitale CUPRA-ervaring

CUPRA CONFIGURATOR

Cupra, een Spaanse autofabrikant gespecialiseerd in snelle en sportieve auto's, betreedt de Nederlandse markt. PON, de importeur van Cupra, streeft ernaar om klanten gemakkelijk Cupra's te laten bestellen via de website of app. Om dit te bereiken, maakt PON gebruik van de configurators van Social Brothers, waarmee gebruikers elk aspect van hun gewenste auto kunnen aanpassen. Echter, de prestaties van de configurator zijn essentieel om verbinding te maken met bestaande systemen en voldoende informatie te bieden over aankoopmogelijkheden.

Introductie

Cupra, een Spaanse autofabrikant gespecialiseerd in snelle en sportieve auto’s, betreedt de Nederlandse markt. PON, de importeur van Cupra, streeft ernaar om klanten gemakkelijk Cupra’s te laten bestellen via de website of app. Om dit te bereiken, maakt PON gebruik van de configurators van Social Brothers, waarmee gebruikers elk aspect van hun gewenste auto kunnen aanpassen. Echter, de prestaties van de configurator zijn essentieel om verbinding te maken met bestaande systemen en voldoende informatie te bieden over aankoopmogelijkheden.

In dit geval wordt beschreven hoe Cupra en Social Brothers samen een gestroomlijnde configurator hebben ontworpen om een gebruiksvriendelijke ervaring te bieden voor zowel klanten als personeel.

Technologie gebruikt voor dit project

React

.NET

Figma

Uitdaging

Een van de grootste uitdagingen waarmee Cupra te maken kreeg bij het ontwikkelen van de Configurator, was het creëren van een instrument dat hen echt zou onderscheiden in een zeer concurrerende markt. Hoewel veel autofabrikanten online configurators aanbieden, moest Cupra een middel ontwikkelen dat klanten een unieke en meeslepende ervaring zou bieden die een blijvende indruk zou achterlaten.

Een andere uitdaging was om ervoor te zorgen dat de tool gebruiksvriendelijk en eenvoudig te navigeren was. De Configurator moest toegankelijk zijn voor een breed scala aan klanten, waaronder degenen die misschien niet zo handig zijn met technologie. Het was ook essentieel dat het instrument gemakkelijk te gebruiken was op diverse apparaten, zoals desktops, laptops, tablets en smartphones.

Ten slotte stond Cupra ook voor een uitdaging op het gebied van het creëren van hoogwaardige 3D-afbeeldingen van hun auto’s, die de personalisatie opties voor klanten nauwkeurig zouden weergeven. Dit vereiste een aanzienlijke investering in 3D-modellering en renderings technologie, evenals een diepgaand begrip van de complexe ontwerp elementen van Cupra’s voertuigen.

Oplossing

2Digits Agency heeft de Cupra Configurator ontwikkeld met behulp van een combinatie van React en .NET programmeertalen. De configurator bevat een intuïtieve gebruikersinterface waarmee klanten verschillende kenmerken kunnen aanpassen, zoals kleur, wielen, interieurafwerking en meer. De 3D-afbeeldingen van de auto worden gegenereerd met behulp van geavanceerde technologie die klanten in staat stelt om de doorgevoerde veranderingen in realtime te zien, wat zorgt voor een meeslepende en boeiende ervaring.

Om een naadloze integratie met de bestaande infrastructuur van Cupra te garanderen, werkte 2Digits Agency nauw samen met het interne IT-team van Cupra. De backend van de configurator is ontwikkeld met behulp van .NET, wat zorgde voor een naadloze integratie met de bestaande systemen van Cupra. Hierdoor konden klantgegevens en bestellingen eenvoudig worden beheerd en verwerkt.

Conclusie

De Cupra Configurator is een enorm succes gebleken, met klanten die enthousiast zijn over het gebruiksgemak en de hoogwaardige 3D-afbeeldingen. Sinds de lancering van de configurator heeft Cupra een aanzienlijke stijging in online verkoop en klant betrokkenheid gezien.

De configurator is een belangrijk onderscheidend kenmerk geworden voor Cupra in een concurrerende markt, waarmee ze zich onderscheiden van andere autofabrikanten door klanten een echt gepersonaliseerde auto-aankoopervaring te bieden. 2Digits Agency is er trots op een oplossing te hebben geleverd die voldeed aan de unieke uitdagingen van Cupra’s bedrijf en hen hielp hun doelen van klant betrokkenheid en verhoogde verkoop te bereiken.

Geïnteresseerd in de CUPRA CONFIGURATOR? Bezoek dan de website

Facts & Figures

  • De Cupra Configurator is een door 2Digits Agency ontwikkelde webgebaseerde tool waarmee klanten hun droomauto kunnen ontwerpen en aanpassen. De configurator maakt gebruik van een combinatie van React en .NET programmeertalen, evenals 3D-afbeeldingen, om klanten een meeslepende en boeiende ervaring te bieden.
  • Sinds de lancering van de configurator heeft Cupra een aanzienlijke stijging in online verkoop en klantbetrokkenheid gezien. De configurator is een belangrijk onderscheidend kenmerk geworden voor Cupra in een concurrerende markt, waarmee ze zich onderscheiden van andere autofabrikanten door klanten een echt gepersonaliseerde auto-aankoopervaring te bieden.
  • De configurator is naadloos geïntegreerd met Cupra’s bestaande .NET infrastructuur en backend systemen, waardoor klantgegevens en bestellingen eenvoudig te beheren zijn.
  • De Cupra Configurator heeft positieve feedback ontvangen van klanten, die het gebruiksgemak en de hoogwaardige 3D-afbeeldingen prijzen. H
  • et succes van de Cupra Configurator heeft bijgedragen aan het versterken van Cupra’s positie als leider in de markt voor hoogwaardige sportwagens en heeft geholpen om hun voortdurende groei en succes te stimuleren.

Andere projecten waar we trots op zijn