Mensely

Een geheel nieuw platform voor Mensely ‘Leiderschap en inzetbaarheid'

Mensely zet zich in om verzuim te voorkomen, inzetbaarheid te vergroten en personeelsverloop te verlagen en heeft ons daarom gevraagd zowel een openbaar als intern online platform ‘Leiderschap en inzetbaar’ te creëren.
Mensely home page

Een geheel nieuw platform voor Mensely ‘Leiderschap en inzetbaarheid’

Wist je dat het medisch verzuim onder werkende al jaren aan het stijgen is? Het is van belang om te weten wat de onderliggende oorzaak hiervan is, zodat op tijd de juiste preventie aangeboden kan worden.

Onze partner Mensely, onderdeel van Human Total Care, zet zich in om verzuim te voorkomen, inzetbaarheid te vergroten en personeelsverloop te verlagen. Dit willen zij bereiken door bedrijven kundige professionals, slimme diensten en de juiste kennis aan te bieden. Goed leiderschap speelt hier een cruciale rol in het oplossen van het verzuim probleem.

Zo heeft Mensely ons gevraagd zowel een openbaar als intern online platform ‘Leiderschap en inzetbaar’ te creëren. Een belangrijk onderdeel dat wij voor dit platform ontwikkeld hebben is de VOS, oftewel de Verzuim Oorzaak Scan. Met deze scan kan inzichtelijk gemaakt worden wat de oorzaak van iemand zijn verzuim is.

In deze case

  • Uitdaging
  • Oplossing
  • Facts & figures

Uitdaging

Het ‘Professioneel en Inzetbaar’ is een kennisbank waar leidinggevende informatie kunnen vinden om de juiste stappen te zetten wanneer een medewerker zich ziek meldt of hoe zij een ziekmelding kunnen voorkomen. De kennisbank is gevuld met content zoals podcasts, blogartikelen en vragenlijsten, een soort ‘wikipedia voor leiderschap’. Daarnaast, hebben wij een intern platform ontwikkeld voor Mensely intern.

Zowel bedrijfsartsen als POB’ers van Mensely kunnen deze interne tool raadplegen voor ondersteuning in hun dagelijkse werkzaamheden. Het platform is zo opgebouwd, dat het nog schaalbaar kan groeien. Mensely wilt de kennisbank in de toekomst uitbreiden met nieuwe content, dit moet makkelijk toe te voegen zijn. De uitdaging binnen deze opdracht lag in het ontwikkelen van de verschillende vragenlijsten voor het kennisplatform.

Ons team heeft koppelingen gemaakt tussen de antwoorden van gebruikers en relevante content die aansluit op hun behoeftes. De antwoorden uit deze vragenlijsten worden opgeslagen om zo een gepersonaliseerd profiel te creëren. Doordat sommige van deze vragenlijsten medische informatie bevatten is het extra belangrijk dat de website de privacy van de gebruikers waarborgt.

Win een technische scan t.w.v. €2.500,-

Benieuwd op welke punten jouw website, webshop of platform nog te verbeteren is? Schrijf je in en laat onze technische experts een audit uitvoeren waar concrete actiepunten uitrollen!

Mensely kennisartikel

Oplossing

Door gebruik van zowel interne als externe vragenlijsten te faciliteren hebben wij gekozen voor een generieke opzet. Voor de gebruiker zijn de vragenlijsten aan de front-end niet van elkaar te onderscheiden, maar aan de back-end zijn deze lijsten toch zeker verschillend. De vragenlijsten vergaren (medische) gebruikersinformatie, daarom is het van belang om deze informatie te anonimiseren. In verband met de privacywetgeving en gevoeligheid van de gebruikersinformatie wordt de data van gebruikers periodiek geleegd.

Om het platform schaalbaar te kunnen laten groeien hebben wij gekozen voor een modulaire opbouw. Hierbij is het makkelijk om modules en bijbehorende functionaliteiten toe te voegen aan de kennisbank. Deze nieuwe content is gebouwd op één en dezelfde code.

Resultaat

Facts & figures

  • Processen sterk geoptimaliseerd
  • Communicatie effectief gecentraliseerd
  • 105 blog artikelen openbaar online
  • 29 onderwerpen
  • Geanonimiseerd platform
  • Gegevensbeveiliging maximaal gewaarborgd

Webshop laten ontwikkelen?

Wil je een webshop laten ontwikkelen? Bekijk onze uitgebreide website development pagina voor meer informatie over ons, onze werkwijze en de mogelijkheden.

Projecten waar we trots op zijn