24.05.2023

<h1>De 5 grootste fouten die CTO’s maken bij het implementeren van low-code ontwikkelplatforms</h1>

Share this on

Microsoft Power Apps is een low-code applicatie-ontwikkelingsplatform waarmee gebruikers snel en eenvoudig zakelijke applicaties op maat kunnen bouwen. Hoewel Power Apps een uiterst waardevol hulpmiddel kan zijn voor bedrijven, zijn er enkele potentiële valkuilen waar CTO’s zich bewust van moeten zijn voordat ze het platform implementeren. In deze blogpost bespreken we de 5 grootste fouten die CTO’s maken bij het implementeren van low-code ontwikkelplatforms zoals Power Apps.

1. Niet vooraf de reikwijdte van het project definiëren

Bij het implementeren van een nieuwe technologie is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de reikwijdte van het project. Dit betekent vaststellen welke bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd, welke gebruikers toegang krijgen tot het platform en welke gegevens worden verzameld en opgeslagen. Zonder een duidelijk begrip van de reikwijdte van het project, is het moeilijk om realistische verwachtingen en doelen te stellen. Als gevolg hiervan is de kans groter dat het project budget en tijdlijn overschrijdt.

2. Behoeften van gebruikers niet beoordelen

Voordat je een nieuw low-code platform zoals Power Apps uitrolt, is het essentieel om de behoeften van je gebruikers in kaart te brengen. Welke bedrijfsprocessen moeten ze automatiseren? Wat voor gegevens moeten ze verzamelen? Welke functies zijn voor hen het belangrijkst? Door de behoeften van uw gebruikers te begrijpen, kunt u de implementatie van het platform afstemmen op hun specifieke behoeften. Dit zal resulteren in een hogere mate van gebruikersacceptatie en tevredenheid.

3. Vergelijkbare oplossingen niet bestuderen

Bij het evalueren van een nieuwe technologische oplossing is het belangrijk om vergelijkbare oplossingen te bestuderen die in andere organisaties zijn geïmplementeerd. Wat werkte goed? Wat werkte niet zo goed? Welke lessen zijn er geleerd? Door vergelijkbare oplossingen te bestuderen, kunt u voorkomen dat u dezelfde fouten maakt die anderen in het verleden hebben gemaakt.

4. Niet plannen voor verandering

Verandering is onvermijdelijk, zelfs met low-code ontwikkelplatforms zoals Power Apps. Zakelijke vereisten veranderen, de behoeften van gebruikers veranderen en gegevens veranderen in de loop van de tijd. Daarom is het belangrijk om vanaf het begin te plannen voor verandering. Bouw bij het ontwerpen van uw oplossing flexibiliteit in zodat deze gemakkelijk kan worden aangepast als uw behoeften in de loop van de tijd veranderen.

5. Niet alles documenteren

Ondanks dat het een low-code platform is, kan Power Apps complex zijn, afhankelijk van de omvang en complexiteit van uw oplossing. Daarom is het belangrijk om alles vanaf het begin te documenteren. Dit omvat het documenteren van zakelijke vereisten, gebruikersverhalen, datamodellen, ontwikkelingsprocessen, enz. Documentatie wordt nog belangrijker naarmate teamleden komen en gaan en kennis na verloop van tijd verloren gaat.

Door deze 5 fouten te vermijden, kunnen CTO’s hun organisaties klaarstomen voor succes bij het implementeren van low-code ontwikkelplatforms zoals Microsoft Power Apps. Als u de tijd neemt om de reikwijdte van uw project van tevoren te definiëren, de behoeften van gebruikers te beoordelen, vergelijkbare oplossingen te bestuderen, veranderingen te plannen en alles onderweg te documenteren, bent u goed op weg naar succes!

Bekijk hier onze cases.

(Let op: de cases zijn in het Engels)